klubbkväll


pic; Lollo

Nu ska jag fixa till naglarna och sen åka in till Makeup Store och bli sminkad för deras och Gina Tricots klubbkväll. Den här gången får kameran vara med så jag hoppas jag har några bilder att visa imorgon.


...

Åh! Blir så sur på mig själv ibland! Hade tvätttid igår och tvättade en duk som tydligen aldrig blivit tvättad innan, vilket resulterade i att den nya klänningen jag köpte till Filippa inte längre har vita blommor utan rosa och att den nya fina julklänningen jag köpte till henne i lördags numera är vit och rödrandig med en ljusrosa spetskant. suck!! Jaja... Får citera Karlsson på taket; Det är världsligt...

Nu ska jag väcka den lilla prinsessan (som blir 4 månader idag!) så hon kan äta innan jag ska åka in till Växjö. I morgon ska jag vara modell för Makeup Store igen och jag ska in och prova outfit inne på Gina Tricot. Jag ska tydligen vara "julig", får se vad det blir för kul!



1:a advent


Är inte helt nöjd med pyntningen men det var vad som fanns hemma. Får se om jag hittar något kul imorgon.

Hoppas ni har en bra 1:a advent i stormen!


111126

Vilka dygn vi har haft. Pust! Filippa har hostat och varit jättetäppt. Hennes feber steg under natten till igår, hon åt knappt och blev jätteledsen efteråt så hon hade säkert ont i halsen och hon kräktes bara upp den flytande Alvedonen så det fick hon ingen hjälp av stackarn. Så igår förmiddag fick vi tid hos Barnakuten så dom kollade henne ordentligt.
I natt har hon sluppit febern, kunnat sova ordentligt trots snuva och ätit bra. Skönt! Dom små kan ju bli uttorkade så himla fort.. Nu sussar hon sött och jag tror att jag ska göra henne sällskap snart. Ligger fortfarande lite minus på sömnkontot sen igår.


sjukling



Det har varit en gnällig kväll här hemma och febern hade stigit när det blev dags för pyjamas. Så det fick bli lite alvedon innan sovdags, vilket resulterade i att vi fick byta om... Hmm. 
Skruttisen har knappt sovit på hela eftermiddagen så när det blev dags för sista kvällsmålet så somnade hon nästan på en gång. Min lilla älskling ♥ Hoppas att hon får sova ordentligt i natt och slipper febern imorgon.


bvc



I natt har Filippa sovit som en liten stock! Så skönt, men hon har däremot hostat och snörvlat lite.

Var på bvc och vägde och mätte henne på förmiddagen idag och när vi kom hem så hade lillstumpan lite feber och hon har varit lite smågrinig nu på eftermiddagen. Vi som skulle börja på babysim med henne imorgon! Får se hur det blir med den saken...


nytt i den lilla garderoben

Klickade hem den här från H&Ms rea och idag kom den. Tog den i 68 så den är rätt stor men hon växer ju så sjukt fort så snart är den väl för liten. Haha


intresserad?



Någon som skulle vara intresserad av att köpa dessa? Aldrig använda. Klackhöjd ca 8 cm.
Det står strl 40 men skulle mer säga att det är strl 38. (dom är 24,5 cm långa)

Lägg ert bud i kommentarsfältet i sådant fall. Vi börjar på 50 kr (jag står för frakten). Avslutas på fredag.

116 dagar


foto: Lollo

Saknar ibland den där kanonkulan och det känns nästan overkligt att den underbara lilla prinsessan som ligger och sover en trappa upp har legat där inne.
Om en vecka blir hon redan 4 månader och det har varit dom fyra mest skrämmande, oroliga, omtumlande men framförallt de underbaraste och mest fantastiska i mitt liv! ♥


recept -chokladcupcakes



På begäran; här kommer receptet på chokladcupcakes'en och frostingen som jag gjorde till Filippas namnkalas.

Muffins:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret. (Andra omgången jag gjorde så smälte jag smöret och det funkade precis lika bra!)
Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram stora muffinsformar.
Hacka chokladen.
Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa).
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet.
Vispa ner vaniljsocker och bakpulver.
Vispa ner kakao.
Vispa sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa till en jämn smet.
Rör sedan med en sked ner den hackade chokladen och eventuellt frusna hallon.
Fördela smeten i muffinsformarna.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter. (halverade tiden på mina små)

Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna. (Hade en muffinspanna men med formar i så de inte skulle flyta ut)

(från recepten.se)


Frosting:

  • 60 g smör
  • 1 pkt florsocker
  • ½ dl kakao
  • 100 g philadelphiaost -enligt receptet tror det slutade med närmare 200 g.

Vispa smör, florsocker och kakao luftigt och vispa sen i philadelphiaosten. (Använde gaffel, det fastnade alldeles för mycket på vispen)

Använde mig av sprits i typ tyg när jag hade på det på muffinsarna.

(från boken Muffins av Johan Åkerberg)


Ska försöka hinna med att ta bilder och visa hur jag gjorde rosorna i veckan också. Och såklart receptet på citronmuffinsarna om ni vill ha det.


rött



Vågade mig på rött läppstift igår och jag trivdes helt okej med det!! Synd bara att det inte är mitt... Fick låna det av Lollo och det är från Max Factors nya linje Elixir.

Det var i allafall jättekul att träffa alla igår och få klä upp sig lite! (fick dock ingen bra bild på kläderna..) Lovade att köra in några till Växjö som skulle ut men såklart så vaknade Filippa vid 11 och var hungrig och grinig. Hon som inte brukar vakna innan 12! haha Jaja, det var bara att åka hem och sen kom hon inte till ro och kunde somna om fören vid halv 2.. Idag har med andra ord varit en mysdag i soffan förutom en stund på eftermiddagen då Lollo kom förbi en sväng och tog lite fina bilder på Filippa.


partej

Hår och smink (får se om jag vågar mig på röda läppar också) är klart så nu ska jag bara mata Filippa och byta om så är jag fit for fight! Får se om kameran får följa med så det blir lite bättre bilder på hur jag ser ut.


111119



Har suttit på älsklings kontor ett tag nu och fixat lite presenter. Ska hem till några kompisar  ikväll som fyller år imorgon.

Ska se om jag lyckas ta någon bättre bild på hur håret blev också. Men det får jag göra i dagsljus imorgon tror jag...


TGIF

Fick ett mess från Lollo om att jag var med på blogg.se's förstasida idag. Otroligt kul! TACK för alla fina kommentarer!
Sitter hos frisören nu och ska fixa till mitt ruffs men ska försöka hinna svara ikväll.

(slingade håret igår men det blev en jättemörk och kall färg trots att hon la i en massa guldiga toner. Mitt hår som brukar se rött ut bara man nämner färgen. Haha)


sunset



Så här fin var himlen igår seneftermiddag!

Nu ska jag och Filippa snart traska iväg på babymassage.


cupcakes




Såhär fina blev cupcakes:en till Filippas namnkalas tillslut! Har knappt några bilder men pappa har lagt upp sina i dropbox så jag kan ladda ner dom och visa sen.

Nu blir det middag och mys i soffan med mina älsklingar!


projekt...

Ska ha namnkalas för Filippa på lördag så jag håller på och fixar och donar. Mamma är snäll och hjälper mig att baka, Claes syster fixar smörgåstårtor och jag har bakat två sorters muffins som jag ska dekorera med sockerrosor och tusenskönor. Hade först tänkt ha det på alla men får nog tänka om för det tar lite för lång tid tyvärr.. Men det blir nog bra ändå!

(f*n vad seg blogg.se appen är!!! Har försökt publicera det här ett par timmar nu..)
Det här skulle ha publicerats i fredags men fick det inte till att fungera och sen har jag inte haft tid. Får nog helt enkelt återgå till att blogga från datorn..


new in

Köpte bl.a. ett par "skinn"byxor när jag var inne på Gina Tricots jubileumskväll för två veckor sedan. Bytte dock ut dem till de här nedan, från H&M. Tycker dom är snyggare och ser ut som ett par jag suktat efter ett tag.


111107

Vilken helg vi har haft! Pust! Har röjt ur vårt stora förråd som var tokfullt med prylar. Får bara ha ett litet rum kvar när november är slut så det var bara att hugga i.. Men gud så skönt att ha det gjort! Tror vi slängde 2/4 rakt av och 1/4 ska vi försöka sälja. Claes känner en som har en stor loppis nämligen. Filippa var med hela tiden och var så otroligt snäll! Sov hon inte så satt hon snällt i vagnen och tittade. 

Igår kväll åkte vi till Huseby Julmarknad med Lollo och Niklas. Hade dock missat när dom stängde så vi hann vara där knappt en timme. Men vi lyckades prata till oss varsin biljett för senare i veckan. :o)

(nöden har ingen lag, måste man ha en ny blöja så måste man! Haha)


RSS 2.0