valborg



Hoppas ni har en trevlig Valborg! Vi är iväg på "grillnick" med några vänner så jag har tidsinställt det här.

Hoppas det fina vädret (som är i skrivandets stund) håller i sig, vi ska/är nämligen vid en sjö en bit från där vi bor. Har laddat upp med boule, kubb, massa mat och dryck. Så vi lär hänga här ett tag innan det är dags att röra sig hemåt för att byta om inför lite party ikväll.


28+1


27+3

Det har varit ett väldigt liv på vårt lilla pyre i veckan. Magen har rört sig åt alla håll och kanter av buffar, sparkar och hicka. Mindre skönt är det ju när h*n kommer åt mina revben eller höftbenen men annars är det väldigt mysigt att ligga och känna den lilla krabaten.

I torsdags var vi hos barnmorskan igen och lämnade prover, lyssnade på hjärtat och mätte magen. Den var lite i underkant av kurvan så vi ska dit igen om drygt 2 veckor för att se så att den växer ordentligt. Själv tycker jag att det växer så det knakar men det är ju bra att de håller koll så vårt lilla hjärta får näring och växer.
Bilden i headern är från vecka 25+0 och den ovan är tagen 17 dagar senare, man ser att det händer grejjer!


Vaknade av mig själv runt 8 häromdagen, st...

Vaknade av mig själv runt 8 häromdagen, strax innan halv 8 igår och vid kvart i 7 idag. Var ska detta sluta? Vill ju gärna ta vara och njuta av sovmorgonar så länge jag kan..! Jaja man hinner ju med att göra en hel del i alla fall. Fast i morse gick jag och la mig igen efter jag hade ätit frukost tillsammans med C, låg och tittade på nyhetsmorgon och pratade med pyret. Väldigt mysigt det med. :o)


Ännu en dag med strålande sol. Klagar verk...

img_1921 (MMS)

Ännu en dag med strålande sol. Klagar verkligen inte men jag undrar när det ska komma ett bakslag... Hoppas inte! I eftermiddag ska vi åka in och få hjälp med deklarationerna, eller, det är väl mest jag som ska få hjälp. Claes slipper göra sin själv! (fusk) Hoppas på att kunna göra en del avdrag i och med att vi sålde huset med förlust. Alltid trevligt att kunna få tillbaka lite extra! :o) Ska även passa på att byta ett linne som jag inte tror jag kommer använda. Kändes som jag hade ett tält på mig... Men nu, fortsätta sola! :o)


bildbomb från påskhelgen

Fina blommor på Huseby



Grillade såklart en del i det fina vädret

Det blev blå påskdukning i år


Klockan är strax 18 och jag sitter fortfar...

Klockan är strax 18 och jag sitter fortfarande ute i bara shorts och linne. Helt underbart! Har jobbat idag mellan 12-16 och päronen och syrran har åkt hem.. I morgon är jag ledig igen och då ska jag och älskling åka in till stan en runda. Ska se om jag hittar lite kläder som jag faktiskt kommer i. ;o) Har en hel del fina bilder att visa från helgen, men det får bli när jag orkar starta datorn. :o)


Sitter och jäser i solen med magen i vädre...

img_3641 (MMS)

Sitter och jäser i solen med magen i vädret. Hur underbart är det inte att man kan vara ute hela dagen i bara shorts och linne!? Fast nästa vecka är det jag som åker in till Växjö och inhandlar lite nya kläder. På bara ett par veckor har garderoben grymt från att jag har kommit i det mesta till att jag knappt kommer i något... ;o) Nu är jag inne i vecka 28 och det är bara 3 månader kvar. Helt sjukt vad tiden går fort! Glad Påsk på er!


Glad Påsk! Över 20 grader och strålande so...

img_1676 (MMS)

Glad Påsk! Över 20 grader och strålande sol. Vad mer kan man begära?! Sitter och myser på framsidan och det är varmt! Underbara sol! :o)


Årets första mjukglass. Mmm

img_8442 (MMS)

Årets första mjukglass. Mmm


skärtorsdag

Skärtorsdag idag då. Jobbade igår kväll och nu är jag ledig i en vecka. I alla fall från Posten, på söndag ska jag jobba på Stadium. Längtar nästan lite! Men först blir det påskmys med familjen som kommer ner i dag. Det är första gången som mamma och pappa ser nya boendet, så jag håller på att tvätta undan och göra det fint. :o) Tyvärr så känns det som att jag kommer få ägna större delen av dagen i tvättstugan för en av maskinerna är trasig... Drygt! Måste komma på hur man kan ladda upp bilder direkt från iphonen till bloggen, någon som vet eller är det bara för mig som det inte funkar?

status


härifrån

En liten uppdatering kanske vore på sin plats... Är fortfarande dunderförkyld, även om jag känner mig pigg så rinner näsan typ konstant, det känns som jag ska hosta upp lungorna och just nu har jag jordens lock för öronen. Suck! Men förutom det så är det bara bra. Solen skiner ju!

Igår beställde vi spjälsäng och skötbord (ovan) till vårt lilla pyre. Båda hade sänkt pris så där gjorde vi ett litet fynd. Framförallt eftersom att jag såg att skötbordet är till ordinarie pris idag -alltså 600 kr dyrare. Kap!


ett plus ett blir tre


Lite mindre snuvig idag men det har satt sig på halsen istället. Läste på internet i morse att mörk choklad kan minska rethosta bättre än hostmedicin, jag tackar och bockar! :o). Så nu ligger jag och nallar på mitt påskägg som jag har fått från jobbet och dricker varmt citronvatten med honung.

Ikväll blir det grillpremiär hoppas bara att solen tittar fram! Börjar jag bli riktigt sugen på att kunna ta ett glas vin till maten nu. Har inte saknat det för fem öre innan men nu när våren kommer så hade det inte suttit fel... Vår, vänner, grillat och ett glas rött. Mmm

på smällen



Håller på att läsa På Smällen: från A till Bebis av Ann Söderlund och Hannah Widell. Hittade ett stycke härom kvällen när jag låg och läste att det 2004 gjordes en undersökning i Danmark som visade att de som jobbar natt/skiftjobb löper dubbelt så stor risk att drabbas av ett sent missfall. Hej då nattjobb säger jag bara! Det är inte värt alla pengar i världen att riskera att få missfall bara för att jag behöver pengarna. Plus att Posten i sig är ett sjukt tungt arbete, har jag inte ont i ryggen när jag kommer dit har jag det garanterat när jag går hem... Får hoppas att jag kan få en del tider på Stadium istället.

Vaknade för övrigt i natt av att jag var kanonförkyld. Trodde det skulle komma in pengar på kontot i dag så när jag inte kunde sova så låg jag och fantiserade om allt jag skulle handla på apoteket. Haha. Tyvärr så får jag inte pengarna fören på måndag så jag får försöka komma på andra sätt att få bukt med förkylningen. Har -11kr på kontot (av någon skum anledning) så det får bli vad som finns hemma i skåp och lådor. Men imorgon är jag frisk, för det har jag bestämt!! ;o)


mobilsurf


Hittade årets första vitsippor när jag var ute med Zahara på förmiddagen. :o)

Vaknade upp med halsont och en näsa som inte slutar rinna. Det senare beror nog delvis på min pollenallergi också. Usch!

I går tog älsklingen hem en dator från kontoret som en föredetta anställd har haft. Gud vilken skillnad! Tyvärr så lyckades jag inte koppla upp mig till internet via iPhonen på den (men på min gamla går det, vad gör jag för fel??) så nu sitter jag vid min långsamma trotjänare i alla fall.. Ska ta itu med att fixa det någon dag, eller byta det mobila till den nya. Men idag orkar jag inte! Börjar jobba vid 16 så jag tänker inte göra något förutom att surfa runt lite och försöka stoppa flödet i nosen...


Ingen sol idag heller och inte särskilt va...

Ingen sol idag heller och inte särskilt varmt. Men men, får hoppas på en fin helg istället! Nu blir det strax en promenad med Lollo och Lucky och när älskling kommer hem blir det en tur till Ikea. :o) Ska kolla på ny badrumsinredning så vi slipper ha en spräckt spegel.


när det inte riktigt går som man vill..

img_9663 (MMS)

Blev så glad förut för jag fick i gång datorn! Men när jag skulle ladda upp en bild på bloggen så ballade internet ur istället. Alltid är det något... Suck!  Är i alla fall en slappdag idag. Gick en långrunda med Zahara på förmiddagen och nu har jag en gång för alla kapat mina naglar. Har tagit bort förlängningen och de var så otroligt sköra under, så nu får de vara korta ett tag. Tur att man kan liva upp dem med lite färg! :o)


Har haft en underbar helg! I lördags fick ...

img_1927 (MMS)

Har haft en underbar helg! I lördags fick jag och älskling ett ryck och målade väggar, tak och lister i matrummet. Väldigt välbehövligt kan jag säga! Vi köpte även nya blommor, hängde upp nya gardiner och hann sitta i solen och njuta.  Igår åkte vi och hälsade på Lollo och Niklas i deras stuga utanför Kalmar. Det bjöds på god lunch, promenad, strålande sol och jag hade med mig en kladdkaka till fika. På hemvägen stannade vi till på Ikea och kikade lite. Köpte bara två kuddar så vi får se om det blir ett besök till i veckan.  Min dator vill förövrigt inte ladda. Höll på att skriva ett inlägg igår när den stängde av sig själv och nu startar den alltså inte igen. Suck!


Inspirationen och motivationen har varit allt annat än på topp de senaste dagarna. Utanför har det blåst storm, varit jämngrått och regnat till och från. Men idag är det fredag, jag är ledig tills på tisdag och förhoppningsvis så blir det barnvagnsbeställning idag. Om jag och älskling kan enas vill säga. haha

Fick ett ryck i morse och tog lite finare magbilder. Så strax kommer en ny header upp! :o)

Grattis till min underbara vän
Vickan som fyller år idag!


110406


pic: jag

Har en liten kickboxare i magen, men nu ska jag ner till gymmet så då blir h*n väl vaggad till sömns! ;o) Annars står inget på schemat idag förutom jobb vid 18 -fast tyvärr inte på nya stället.


:o)

Har haft en himla bra tisdag! Provjobbat på mitt nya jobb och fikat med Lollo. :o) När vi kom hem från Thailand skickade jag ut en uppsjö av ansökningar. Har fått ett par nej och har väl inte haft några större förhoppningar på att få napp någonstans. För kanske 3 veckor sedan ringde Stadium och jag fick komma på intervju veckan efter. Redan dagen efter ringde dem tillbaka och idag var jag alltså och provjobbade. Gick super! Chefen är på semester så tider och så vet jag inte än, men jag kommer bara vara anställd som extra personal. Men det är ju bättre än inget och man brukar kunna få jobba rätt mycket bara man vill. Känns himla kul, framför allt eftersom att jag har fått jobb trots att jag är gravid. Plus att de vill ha kvar mig även efter. Så som sagt, en väldigt bra dag!! Nu ska jag fortsätta mysa i soffan med älskling.


liten

Tänk att när jag är ensam hemma och gör absolut ingenting då lever vårt lilla pyre rövare i magen och sparkar både högt och lågt. Men när vi är iväg och folk vill känna, ja då är h*n lugn som en filbunke..

Nu blir det nog en långpromenad till med Zahara. Solen skiner och termometern visar 15 grader, så gymmet tar jag någon annan dag.


Då var vi på väg ner till Småland igen. Ha...

img_9890 (MMS)

Då var vi på väg ner till Småland igen. Har haft en jättemysig helg innehållande filmkväll hos bästa Carin och Stefan, födelsedagsfirande av min brorsdotter, middagsmys med familjen och idag har vi varit på brunch och loppis ute på Siggesta Gård med C och S. Så trist att vi bor så långt ifrån varann så att vi ses så sällan! När vi körde förbi Kungens Kurva smet vi in och kollade lite på Babyland så nu sitter jag och bläddrar i deras katalog. Vi är fortfarande inte helt hundra på vad vi vill ha för vagn, så det får bli en tur in till Växjö i veckan igen och kika lite till. Att det ska vara så j*kla svårt!?!


Sveriges "underbara" färgskala -grått & brunt

img_0085 (MMS)

På väg upp till Stockholm. Är någonstans efter Norrköping. :o) Har varit grått, trist och dimmigt precis hela vägen så jag har roat mig med att sova.. Solen lyckades ta sig igenom molntäcket i ca 5 minuter i morse när jag och Zahara var ute, men imorgon hoppas jag att den har lust att skina hela dagen!


RSS 2.0